Tank bier

Een tankbier installatie

 

 


Het biersysteem van FIB is een totaalconcept. Bij de horecaondernemer wordt een tankbier of kelderbierinstallatie geplaatst, bestaande uit minimaal twee biertanks, een koelsysteem, een compressor en leidingwerk tot aan de tap. De biertanks zijn voorzien van klantspecifieke ‘inliners'. De brouwerij distribueert het gekoelde bier in diverse soorten bierwagens - die ook door FIB worden gebouwd - tot aan de kelderbierinstallatie. De inliners worden gevuld met vers koud bier. Het systeem is direct klaar om heerlijk gekoeld bier te tappen.

 

 

De tanks

De standaard reeks bestaat uit tanks met een volume van 250, 500 of 1000 liter in meerdere diameters. De tanks zijn verkrijgbaar in een enkelwandige uitvoering voor plaatsing in een koelcel; of in een geïsoleerde uitvoering. Ook een RVS of een koperuitstraling, kunstmatig verouderd of matzwart behoort tot de mogelijkheden. De reeks is onlangs ook uitgebreid met verticale geisoleerde tanks met een volume van 500 liter.

 

Geïsoleerde tanks of een koelcel?

Bier is een ambachtelijk product, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Er is geen verschil tussen het vers gebrouwen bier in de brouwerij en het bier in de tank. Dit geldt voor zowel enkelwandige tanks geplaatst in een koelcel als geïsoleerde tanks als onderdeel van het interieur. Speciaal voor de laatste categorie, heeft FIB speciale watergekoelde verdelers ontwikkeld om de kwaliteit van met name de koudeketen te waarborgen. FIB Industries heeft de afgelopen jaren duizenden van deze installaties geplaatst in binnen- en buitenland.

 

 

De liner in de tank  

Door het slimme ontwerp blijft al het bier in de installatie op dezelfde gewenste temperatuur. Een belangrijk voordeel van het systeem is dat geen koolzuurgas, maar lucht wordt toegepast voor het transport van de biertank naar de tap. Dit is kostenbesparend en voorkomt onveilige situaties. Wanneer de tanks opnieuw gevuld worden, worden de gebruikte inliners op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier vervangen.

 

Tank bier
Tank bier
Tank bier